NOS NieuwsAangepast

Onduidelijkheid over gebruik ov-kaart op Bevrijdingsdag

Mogen studenten met een week-ov óf die met een weekend-ov op Bevrijdingsdag gratis reizen met hun ov-studentenkaart? Over het antwoord op die vraag is de nodige verwarring ontstaan onder studenten. Volgens DUO, de dienst die de ov-studentenkaart uitgeeft, is 5 mei een officiële feestdag. Dat betekent dat studenten met een week-ov een kaartje kopen en reizen studenten met een weekendkaart gratis.

Het probleem is alleen dat de NS zei dat morgen geen feestdag is. Slechts eens in de vijf jaar geldt Bevrijdingsdag als een officiële feestdag en dit jaar is dat niet het geval. Een woordvoerder van DUO zegt niet meer te weten dan de informatie die op de website van DUO staat: 5 mei geldt als feestdag en studenten met een weekend-ov kunnen gratis reizen. "Maar de NS deelt de boetes uit, dus ik raad studenten naar hun informatie te luisteren", zegt DUO.

Vanavond staat op de site van de NS dat Bevrijdingsdag tóch geldt als feestdag. De NS bevestigt dit nu plots ook, terwijl ze eerder vandaag nog zeiden dat het niet zo was. Volgens de vervoerder berust de eerdere onduidelijkheid op een misverstand. "We hebben een contract met het ministerie van OCW waarin staat dat 5 mei altijd geldt als feestdag voor houders van een ov-studentenkaart", zegt een NS-woordvoerder.

Daarmee komt er nu een einde aan de onduidelijkheid, maar de kans is klein dat alle studenten met een week-ov nu weten dat ze morgen een kaartje moeten kopen.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl