Demonstranten in Amsterdam
NOS Nieuws

Ook in Nederland mensen de straat op tegen Colombiaanse regering

In Amsterdam en Den Haag hebben zich demonstranten verzameld om te protesteren tegen de situatie in Colombia. Daar treedt de politie al dagenlang hard op tegen demonstranten, die protesteren tegen de regering.

In Amsterdam kwamen mensen op de Dam samen. Vanaf het plein lopen zij naar het Colombiaanse consulaat aan de Herengracht. Volgens AT5 zijn er enkele honderden mensen op de been; persbureau ANP spreekt van enkele tientallen demonstranten.

De demonstranten trokken in een kleurrijke stoet door het centrum van Amsterdam:

Ook in Amsterdam demonstratie tegen regering Colombia

In Den Haag wordt gedemonstreerd op de Groot Hertoginnenlaan, de straat waar de Colombiaanse ambassade staat. Demonstranten dragen protestborden bij zich met daarop teksten als 'bescherm onze mensen'.

In het Zuid-Amerikaanse land zijn voor de tiende dag op rij massaprotesten gaande tegen de regering van president Iván Duque. Tot dusver zijn daarbij zeker 24 mensen omgekomen.

De onvrede in Colombia was aanvankelijk gericht tegen een belastinghervorming. Duque heeft die hervorming inmiddels geschrapt, maar demonstranten eisen nu dat hij ook problemen als ongelijkheid, armoede en politiegeweld aanpakt. Ook willen zij dat Duque aftreedt. De president beschuldigt de actievoerders op zijn beurt van vandalisme.

De Europese Unie riep de veiligheidstroepen eerder op geen geweld tegen demonstranten te gebruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl