NOS Nieuws

Werkgevers kunnen voor de vijfde keer loonsteun aanvragen

Werkgevers kunnen bij uitkeringsinstantie UWV vanaf vandaag voor de vijfde keer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen op grond van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

De uitkeringsinstantie heeft ervoor gezorgd dat het aanvraagloket sneller open is. "Zo kunnen de ondernemers die de steun echt nodig hebben, die direct aanvragen. Ook sluit dit beter aan bij de salarisuitbetaling", zegt UWV-bestuurder Janet Helder.

Tot en met de laatste dag open

De aanvraag geldt voor de maanden april tot en met juni. Werkgevers hebben tot en met 30 juni de tijd om de aanvraag bij het UWV in te dienen. Dat kan alleen bij een omzetverlies van minimaal 20 procent. "We laten het loket tot de laatste dag open, zodat werkgevers het omzetverlies zo precies mogelijk kunnen doorgeven", aldus Helder.

De afgelopen periode was er een lichte daling in het aantal aanvragen voor de loonsteun. "Nu is het spannend wat er gaat gebeuren. Er zijn versoepelingen, maar of die ook voldoende gaan opleveren zodat bijvoorbeeld de detailhandel de loonkosten weer kan betalen, is afwachten", zegt Helder.

Ruim 18 miljard euro

Eerst ontvangen werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten en later wordt de definitieve berekening gemaakt. Het is mogelijk dat werkgevers loonsteun moeten terugbetalen, maar zij krijgen dan de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen.

Er is tot nu toe ruim 18 miljard euro aan tegemoetkoming in de loonkosten gegeven. De drie grootste loonsteunontvangers zijn KLM, Holland Casino en Schiphol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl