Quinten Timber ProShots

FC Utrecht heeft Quinten Timber (19) van Ajax overgenomen. De middenvelder maakt transfervrij de overstap vanuit Amsterdam, waar zijn tweelingbroer Jurriën sinds de winterstop is doorgebroken in de hoofdmacht.

Jeugdinternational Quinten Timber maakte wel meerdere keren deel uit van de selectie van Ajax, maar speelde zijn wedstrijden bij de beloften.

"Ik ben naar mezelf gaan kijken en heb overwogen welke stap ik wil gaan maken", zegt Timber op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever, waar hij voor drie jaar tekende. "Ik vind de ambities die FC Utrecht heeft heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren."

Europees ticket

Hoewel de aanval op de topdrie dit seizoen uitbleef, is Utrecht via de play-offs nog wel in de race voor een Europees ticket.

De tweeling Jurriën en Quinten Timber ProShots

Timber is geen onbekende bij de club. Als kind van de stad stond hij al op de tribune bij de FC en voetbalde hij bij DVSU, amateurclub uit de Utrechtse wijk Lunetten. "Een echte Utrechtse jongen, die altijd de binding met de stad en de club gehouden heeft", omschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de aanwinst.

Timber is de tweede inkomende transfer bij FC Utrecht voor komend seizoen. Eerder werd de Griekse aanvaller Anastasios Douvikas (21) al aangetrokken.

STER reclame