ANP
NOS Nieuws

Fiscus maant ondernemers: tijdig belastinguitstel aanvragen

Zo'n 60.000 ondernemers hebben een brief op de mat gekregen van de Belastingdienst met het dringende advies om uitstel van betaling voor hun belastingen aan te vragen. Ondernemers die door de coronacrisis hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen bij de fiscus om uitstel vragen.

Ondernemers hebben nog tot 30 juni de tijd om de aanvraag in te dienen, maar de Belastingdienst trekt nu al aan de bel. "We willen op tijd waarschuwen dat ondernemers het betalingsuitstel moeten verlengen", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Alleen tijdige aanvragers kunnen gebruikmaken van de soepele terugbetalingsregeling van 36 maanden voor hun huidige belastingschuld. En daardoor hoeven ondernemers pas vanaf 1 juli de belasting weer op tijd te betalen aan de Belastingdienst.

Laatkomers moeten direct betalen

"Als je geen uitstel aanvraagt voor 30 juni moet je de verschuldigde belasting direct betalen", laat de Belastingdienst weten. De belastingschuld moet dan voor 1 oktober worden betaald. Dat geldt onder andere voor de loonheffingen, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.

Momenteel hebben 250.000 ondernemers belastinguitstel aangevraagd bij de Belastingdienst voor in totaal 16 miljard euro. Naar verwachting komt het kabinet deze maand met het nieuwe coronasteunpakket. Dan wordt ook bekend of de regeling voor belastinguitstel wordt aangepast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl