Doet-ie mee of doet-ie niet mee? Het gaat in aanloop naar Manchester City-Paris Saint-Germain (aftrap 21.00 uur) vooral over de fitheid van PSG-topspits Kylian Mbappé. Trainer Mauricio Pochettino houdt zijn kaarten tegen de borst.

Guardiola laat zich niet voor de gek houden door Pochettino Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is voor Mbappé een race tegen de klok of hij op tijd is hersteld van een kuitblessure aan zijn rechterbeen. "We zullen morgen zien of hij fit genoeg is", zei Pochettino op de persconferentie.

City-trainer Pep Guardiola weet wel beter. "Hij gaat spelen", vertelde hij volmondig. "En ik kijk ernaar uit om hem te zien spelen, voor het voetbal en voor de wedstrijd."

Op beelden van de aankomst van de PSG-selectie op de luchthaven Le Bourget is te zien dat Mbappé er allesbehalve fris bijloopt. Sterker, er lijkt een klein wonder te moeten gebeuren wil de spits dinsdagavond aan de aftrap verschijnen.

Bekijk via de onderstaande tweet de beelden van de aankomst van de selectie van Paris Saint-Germain:

Björn Kuipers is dinsdagavond voor de zevende keer de scheidsrechter bij een wedstrijd van Paris Saint-Germain. En de aanwezigheid van Kuipers moet de Fransen goed doen, want de club verloor in de Champions League nog nooit onder zijn leiding (drie zeges en drie gelijke spelen).

PSG heeft woensdag echter meer nodig dan een gelijkspel na de 2-1 thuisnederlaag van vorige week.

Dichter bij dan ooit

Het resultaat brengt City dichter bij de Champions League-finale dan ooit. De club was er in 2016 ook dichtbij, maar werd toen in de halve finales door Real Madrid uitgeschakeld (0-0 en 0-1).

Ook voor Pep Guardiola kan het halen van de finale het einde van een lange weg betekenen met City na eliminaties in de achtste finales (2017) en drie uitschakelingen in de kwartfinales (2018-2020). "Het wordt een kwestie van kalm blijven. Iedereen weet hij moet doen."

City bereikte in het Europa Cup II-toernooi in 1970 zijn enige Europese finale tot nu toe. De club versloeg toen in Wenen het Poolse Górnik Zabrze met 2-1.

STER reclame