Track88
NOS NieuwsAangepast

Zes woningen in Vaals ontruimd na vuurwerkbom in brievenbus

In het Limburgse Vaals zijn zes woningen ontruimd nadat een vuurwerkbom door een brievenbus van het appartementencomplex was gegooid. Door de ontploffing raakte niemand gewond en er is geen brand ontstaan, meldt de politie. Een 35-jarige man is aangehouden voor betrokkenheid in deze zaak.

Meerdere ruiten sneuvelden door de klap:

Ruiten gesneuveld door vuurwerkbom in brievenbus Vaals

Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van een explosie. De woningen werden daarop ontruimd, omdat niet duidelijk was of de vuurwerkbom volledig was ontploft.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om onderzoek te doen. Pas daarna konden de hulpdiensten het gebouw in.

Schade

Een bewoner van het appartementencomplex hoorde vannacht plotseling een harde knal. "Mijn honden begonnen te blaffen. Ik ben direct uit bed gesprongen, heb de brandweer gebeld, mijn honden gepakt en mijn sleutels en ben vervolgens het huis uit gevlucht", zegt ze tegen 1Limburg. Beneden trof ze een puinhoop aan in het portiek. "Alle brievenbussen waren weg. Er lag overal glas en puin."

De bewoners verzamelden zich buiten op straat. "Het was koud en slecht weer. Gelukkig werden we goed opgevangen door onze buren", zegt een andere bewoner tegen de regionale omroep.

Na onderzoek in en om het appartementencomplex zijn de woningen om 05.00 uur weer vrijgegeven. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl