Advocaat is onderwerp van gesprek in de nieuwste voetbalpodcast. ANP

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt presentator Arno Vermeulen met commentatoren Jan Roelfs, Arman Avsaroglu en Jeroen Grueter het afgelopen voetbalweekend. Natuurlijk komt het kampioenschap van Ajax aan bod, maar ook de misère bij Feyenoord blijft niet onbesproken.

"Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Dick Advocaat nog de trainer is van Feyenoord?", vraagt Avsaroglu zich af. "Deze spelersgroep is uitgekeken op zijn trainer en de trainer is uitgekeken op zijn spelers."

Waardig afscheid

De heren zijn het wat dat betreft eens met elkaar. Maar het moment waarop het misgegaan is bij Feyenoord is punt van discussie; want wanneer ging het mis? Bij de aanstelling van Arne Slot?

"Waarom stapt hij niet gewoon op?", vraagt Roelfs zich af. Het is in ieder geval duidelijk dat hij niet zelf zal opstappen. "Omdat hij (Dick Advocaat, red.) vindt dat hij op een waardige manier afscheid moet nemen", zegt Feyenoord-volger Avsaroglu.

Van de problemen bij Feyenoord, naar de vreugde bij Ajax. Het kampioenschap van de Amsterdammers blijft uiteraard niet onbesproken in de voetbalpodcast. En daarbij vooral veel lof voor trainer Erik ten Hag. "Deze man is een meester in het elkaar passen van een elftal", zegt Roelfs.

De commentatoren blikken ook vooruit en durven stiekem te kijken naar eventuele transfers. Zou Steven Berghuis een optie zijn voor Ajax? Roelfs denkt van wel. Grueter zet daar zijn vraagtekens bij: "Na vijf jaar Feyenoord even de overstap naar Ajax maken?"

STER reclame