ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5534 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 285 minder dan gisteren. Door de storing waar de GGD's gisteren mee kampten zijn de besmettingscijfers van vandaag kunstmatig laag.

Gemiddeld zit het aantal positieve coronatests al ruim een week een dalende trend. De afgelopen week werden gemiddeld 6668 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 19 procent minder dan een week eerder, maar de werkelijke daling zal dus lager zijn.

NOS

2600 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af, maar er liggen nog altijd 2600 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 804 op de IC. Gisteren waren dat er 2638. van wie 811 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Nederland bevindt zich met zijn besmettingscijfers in de Europese kopgroep. Er zijn ten minste twee EU-landen met een hogere besmettingsgraad: Cyprus en Zweden, dat van meet af aan minder strenge lockdownmaatregelen heeft. Frankrijk is ook zwaar getroffen.

NOS

In de strijd tegen het virus was er gisteren weer een versnelling in het aantal vaccinaties, nadat er eerder een dip was in het aantal prikken. Er werden zaterdag ruim 102.000 prikken gezet.

NOS

3 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 3 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 21. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 18 doden per dag, tegen 19 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

NOS

STER reclame