NOS Voetbal

Fortuna klimt met zege op zwalkend Twente naar linkerrijtje

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Twente

Fortuna Sittard heeft met een overtuigende 3-0 overwinning op FC Twente goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Sjors Ultee klom naar de negende plaats in de eredivisie, terwijl Twente uit het linkerrijtje viel naar de twaalfde plaats.

De zege had hoger uit kunnen vallen, als Fortuna voor het doel wat scherper was geweest. Zo misten Lisandro Semedo en Zian Flemming enorme kansen. Uit een knappe pass van Tesfaldet Tekie schoot Semedo wel raak. Pal voor de rust dacht Dario Dumic de 1-1 te maken, maar de treffer werd afgekeurd. De buitenspelgoal was een van de schaarse oplevingen van het zwalkende Twente.

  • Pro Shots
    Dario Dumic scoort, maar zijn goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel
  • Pro Shots
    Fortuna viert de 1-0 van Lisandro Semedo (tweede van rechts)

Fortuna voetbalde vrolijk verder en uit een strafschop (na hands van invaller Wout Brama) verdubbelde Mats Seuntjes de score. Semedo maakte ook nog 3-0 en het was aan doelman Joël Drommel te danken dat Twente er niet meer om de oren kreeg.

Voor Twente betekende de nederlaag een voortzetting van een vrije val. De ploeg van coach Ron Jans won slechts één van zijn laatste zestien eredivisieduels, een 0-2 zege op bezoek bij Vitesse op 14 februari. De laatste vier wedstrijden gingen verloren voor Twente.

'Echt verschrikkelijk slecht'

"Ontluisterend, teleurstellend", zei Twente-trainer Jans na afloop. "Ik verwacht meer. Drommel redt ons, anders had het 5-0 kunnen staan. Wat niet kan, is dat je niet meer strijdt. Het was echt verschrikkelijk slecht."

Kijk hieronder naar de reacties van Twente-trainer Jans en Fortuna-coach Sjors Ultee, die zondagavond aanschuift bij Studio Voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl