Coronateststraat in Hilversum
NOS Nieuws

5836 nieuwe besmettingen, gemiddeld daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5836 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1966 minder dan gisteren. Het cijfer is vertekend, zo laat het RIVM weten, want er heeft zich een storing voorgedaan in het ict-systeem van de GGD.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 7027 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 15 procent minder dan een week eerder. Ook dit cijfer wordt uiteraard enigszins beinvloed door de storing.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2638 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2706), van wie 811 op de IC (gisteren: 807), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal covidpatënten op de IC schommelt al een week rond de 810.

21 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 21 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 22. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 19 doden per dag, evenveel als een week geleden.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 166 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 169.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 5,4 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet om het aantal gevaccineerden. Doordat de afgelopen week minder geprikt is dan gepland, raakt Nederland een beetje achterop bij de ons omringende landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl