Jonny Evans maakt de gelijkmaker voor Leicester.

Leicester komt niet langs tiental Southampton en brengt derde plaats in gevaar

Leicester City heeft punten verspeeld in de race om de vier beschikbare Champions League-tickets. De nummer drie van Engeland kwam in Southampton tegen een tiental niet verder dan 1-1.

Leicester heeft nog vier duels te gaan en staat met een wedstrijd meer vijf punten voor op Chelsea, acht op West Ham United en negen op Liverpool.

Stand aan kop Premier League

Vorig jaar werd Southampton nog met 0-9 afgestraft door Leicester City, wat nog altijd een record is in de Premier League. Toen speelde Leicester tachtig minuten tegen tien man.

Zo'n zelfde scenario leek zich opnieuw te voltrekken toen Southampton-speler Jannik Vestergard na tien minuten van het veld werd gestuurd. Hij raakte met zijn sliding niet alleen de bal, maar ook de benen van Jamie Vardy. Toch kon Leicester geen vuist maken tegen de laagvlieger.

Gemiste kans

Na een uur spelen was het zelfs Southampton dat op voorsprong kwam. Na hands van Kelechi Iheanacho zette James Ward-Prowse uit een strafschop de 1-0 op het scorebord. Leicester schrok wakker en Jonny Evans kopte de gelijkmaker binnen.

Vardy, Iheanacho en Timothy Castange lieten nog kansen liggen op de overwinning voor Leicester.