De Graafschap viert de 0-1

De Graafschap stapje dichter bij eredivisie na gelijkspel bij kampioen Cambuur

In de Keuken Kampioen Divisie heeft de topper tussen SC Cambuur en De Graafschap geen winnaar gekregen: 1-1. De Graafschap had bij winst een grote stap richting promotie gezet, maar Cambuur - dat al kampioen is - weigerde mee te werken aan een Doetinchems feestje.

De 'Superboeren' hebben in de resterende twee wedstrijden (tegen Jong Ajax en Helmond Sport) genoeg aan een zege om zeker te zijn van eredivisievoetbal volgend seizoen. In de Keuken Kampioen Divisie promoveren de nummers een en twee rechtstreeks.

Aanvankelijk heerste Cambuur op eigen veld tegen De Graafschap, zonder grote kansen te creëren. Uit een scherpe corner kopte Ted van de Pavert via de rug van Michael Breij echter raak voor De Graafschap: 0-1.

Na een uur knalde Giovanni Korte na een knappe aanval de 1-1 hard in de kruising.

De spelers van De Graafschap vormden een erehaag voor SC Cambuur

In de laatste twintig minuten kreeg De Graafschap nog twee enorme kansen: Jasper van Heertum kopte van dichtbij over en een pegel van Elmo Lieftink werd door Calvin Mac-Intosh met de buik van de lijn gehaald.

Brobbey schiet penalty stadion uit

Almere City FC, de nummer drie op de ranglijst, verkleinde de achterstand op nummer twee De Graafschap tot vier punten door met 1-0 van Jong Ajax te winnen. In de eerste helft ontsnapte Almere aan een achterstand toen Brian Brobbey voor de Amsterdammers een strafschop het stadion uit schoot.

Een kwartier voor tijd tekende John Yeboah voor de winnende treffer en hield daarmee de hoop op directe promotie voor Almere levend.