Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde in actie tijdens hun wedstrijd tegen Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer
NOS Sport

Vier beachduo's zeker van achtste finales, alleen Brouwer en Meeuwsen nog niet

Vier Nederlandse beachvolleybalduo's hebben zich bij het sterk bezette World Tour-toernooi in Cancun (Mexico) direct geplaatst voor de achtste finales. Alleen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moeten na de groepsfase in de eerste ronde van de knock-outfase spelen, omdat zij een van de pouleduels verloren.

Brouwer en Meeuwsen, als zevende geplaatst, gingen in twee sets onderuit tegen de als tiende geplaatste Russen Ilja Lesjoekov en Konstantin Semjonov. Tegen wie zij het in de eerste ronde opnemen, is nog niet bekend.

Naar tweede ronde

Een week geleden, toen ook in Cancun een viersterrentoernooi werd gespeeld, haalden Sanne Keizer en Madelein Meppelink de halve finales. Uiteindelijk grepen zij naast het brons.

Het als twaalfde geplaatste Nederlandse duo had alleen tegen de Finnen Riikka Lehtonen en Niina Ahtiainen een derde set nodig, die eenvoudig met 15-8 werd gewonnen.

Sanne Keizer kijkt toe hoe Madelein Meppelink redding brengt

Marleen van Iersel en Pleun Ypma (als 25ste geplaatst) zijn de groepsfase zonder setverlies doorgekomen.

Ook Varenhorst en Van de Velde verliezen geen set

In het mannentoernooi wisten zowel Christian Varenhorst en Steven van de Velde als Stefan Boermans en Yorick de Groot beide groepswedstrijden te winnen. Boermans en De Groot, 29ste op de plaatsingslijst, wonnen knap in twee sets van de Polen Michal Bryl en Grzegorz Fijalek, die als vierde geplaatst zijn.

Varenhorst en Van de Velde, als elfde geplaatst, stonden in beide duels geen set af en wonnen onder meer van het als zesde geplaatste Spaanse duo Pablo Herrera/Adrián Gavira.

Het toernooi in Cancun duurt nog tot en met zondag.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen blikten vorige maand vooruit op het nieuwe beachvolleybalseizoen.

Beachvolleybalseizoen begint na lange pauze weer: 'Mooi meetmoment'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl