Basketbalsters Den Helder na twaalf jaar weer landskampioen

De basketbalsters van Den Helder zijn voor de vijftiende keer (en voor het eerst sinds 2009) landskampioen geworden. Na de 82-75 thuiszege op Binnenland was de ploeg van coach Mario Bennes ook in de tweede finalewedstrijd te sterk voor de formatie uit Barendrecht: 101-79.

Binnenland, dat in 2014 zijn enige titel in de wacht sleepte, had in september in de bekerfinale ook al verloren van Den Helder. Dinsdag ging het lang gelijk op. Den Helder had het duel eigenlijk al na het openingskwart (16-30) beslist en dat kwam vooral door het matige verdedigen van Binnenland.

Ook na rust (36-54) kwam Den Helder geen moment in de problemen.

Belangrijk voor Den Helder dit seizoen was Kourtney Treffers. De 26-jarige is weer terug in Nederland. "Ik heb negen jaar lang ervaring opgedaan. Ik vind het fijn dat ik mijn ervaring kan delen met de jonkies."

Ze combineert een opleiding bij de marine met topbasketbal. "In het begin was het lastig, ik ben het natuurlijk niet gewend om te studeren, maar nu gaat het wel aardig goed. Als ik een keer niet kan trainen, vindt iedereen dat okee."

'Ze luisteren'

Coach Mario Bennes, die Treffers de missing link noemt in het team, maakt zijn eerste titel mee als coach. "Ik ben twee jaar geleden begonnen met de dames en ik vind het fantastisch. Ze luisteren, ze doen wat we van ze vragen en dat is eigenlijk het grote verschil met het mannenbasketbal."

Vreugde bij Den Helder Orange Pictures

STER reclame