Joost Luiten EPA

De openingsdag van een golftoernooi is Joost Luiten opnieuw goedgezind gebleken. Precies een week geleden sloeg hij op het Gran Canaria Open een hole-in-one en op de eerste dag van de Tenerife Open herhaalde hij donderdagmiddag dat kunstje.

Het was deze keer op de tweede hole al raak voor de 35-jarige Luiten, die zijn zesde hole-in-one als profspeler liet noteren.

Bekijk hieronder de klap van Luiten:

Hole-in-one

Luiten vond zich donderdag na de eerste achttien holes op de heuvelachtige golfbaan Costa Adeje terug op de gedeelde tiende plaats met een score van 65 slagen, 6 onder par. Naast de hole-in-one noteerde Luiten ook nog een eagle op de laatste hole. Voor die par-5 had hij 3 slagen nodig. Verder prijkten vijf birdies op zijn speelkaart, maar ook drie bogeys.

Darius van Driel, vorige week samen met Luiten gedeeld achtste in het Gran Canaria Open, kwam na zijn eerste ronde uit op 68 slagen (-3), goed voor de gedeelde 38e positie. Lars van Meijel noteerde 69 slagen (-2) en deelt met een grote groep andere spelers de 56e plaats.

Wil Besseling ontbreekt in het Tenerife Open. Hij moest vanwege een positieve coronatest achterblijven op Gran Canaria. De 35-jarige Noord-Hollander moet tien dagen in quarantaine op zijn hotelkamer. "Heel zuur voor Wil en ik heb voor ik naar Tenerife vertrok maar een volle tas met boodschappen bij hem afgeleverd", meldde Luiten eerder deze week op zijn website.

De Deen Thorbjørn Olesen nam de leiding op Tenerife met 62 slagen, 9 onder par. Vier golfers volgen met 1 slag meer.

STER reclame