NOS Sport

Titelverdedigster Bertens begint in Madrid met winst op tiener

Titelverdedigster Bertens begint in Madrid met winst op tiener

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Madrid bereikt. De titelverdedigster - ze won het vorig jaar wegens de coronapandemie afgelaste toernooi in 2019 - versloeg op het Spaanse gravel Victoria Jiménez Kasintseva met iets meer moeite dan nodig was: 6-4, 6-0. Het is voor Bertens haar eerste zege op de WTA-tour in 2021.

De pas 15 jaar oude Andorrese speelde haar eerste wedstrijd op WTA-niveau en verloor haar laatste vier partijen op het ITF-circuit. Wel won ze vorig jaar de Australian Open bij de junioren, als jongste speelster in het schema.

Wildcard

De met een wildcard toegelaten Jiménez maakte in de eerste set knap twee keer een break achterstand goed, al hielp Bertens wel een handje door aanvankelijk te grossieren in onnodige fouten. Pas daarna raakte de, met haar 29 jaar, bijna twee keer zo oude Nederlandse op stoom en pakte ze de zege.

De rentree van Bertens, de nummer tien van de wereld, na haar achillespeesoperatie van vorig jaar verloopt met horten en stoten. Ze verscheen dit jaar bij drie toernooien op de baan en ging er telkens met een nederlaag vanaf. Haar eerste overwinning boekte ze tijdens de Billie Jean King Cup, waar ze Nederland op 1-0 zette tegen China.

Hinder van pees

Van een tweede optreden in de landenwedstrijd zag ze echter af, omdat ze na alle inspanningen toch hinder ondervond van de pees. Ook het WTA-toernooi in Stuttgart liet ze aan zich voorbijgaan.

In Madrid zei Bertens tijdens het interview op de baan na de partij dat het bewegen nog niet honderd procent ging. "Maar het gaat elke dag een beetje beter. Ik hoop daarom ook te groeien in het toernooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl