NOS NieuwsAangepast

RIVM: 6257 nieuwe besmettingen, stijging vlakt af

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6257 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1797 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests, maar steeds minder snel. Het huidige gemiddelde van 8043 besmettingen komt neer op een toename van 5 procent de afgelopen zeven dagen ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Toen ging het om een stijging van meer dan 10 procent.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er werden het voorbije etmaal dus meer coronapatiënten opgenomen dan er werden ontslagen of overleden. Er liggen nu 2572 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2532), van wie 813 op de IC (gisteren: 841), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vorige week maandag lagen er ook 813 patiënten op de IC.

Volgens voorzitter Ernst Kuipers houden de ziekenhuizen er rekening mee dat de toch al hoge IC-bezetting de komende weken nog "licht" verder stijgt. "Tot rond de 950, hoewel dat nog zeer onzeker is. En daarna zal de daling langzaam zijn. Dus de IC-bezetting blijft nog een maand tot anderhalve maand hoog. Zonder dat we bij deze aantallen overigens op een crisissituatie van code zwart komen."

Bij het RIVM werden 13 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 11. Het aantal overledenen daalt de laatste tijd weer: de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 18 doden per dag, tegen 21 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Er zijn tot en met gisteren 5.207.495 prikken gezet met een vaccin tegen het coronavirus. Uit cijfers op het coronadashboard blijkt dat het afgelopen week niet is gelukt om het weekdoel van het aantal vaccinaties te halen. Dat was 729.732, maar het aantal bleef steken op 628.812.

Het gemiddelde aantal prikken van de afgelopen week was bijna 90.000 per dag. De week ervoor week lag het gemiddelde boven de 100.000.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl