ANP

Afgelopen week overleed op 51-jarige leeftijd schrijver Hafid Bouazza. Samen met A.F.Th. van der Heijden blikten we terug op zijn leven. En we hadden met Vincent Cillessen van het Team Internationale Misdrijven een onthullend gesprek over Syrische oorlogsmisdadigers die mogelijk in Nederland wonen.

Niet minder spannend: Jaitsen Singh is een Nederlander die al 37 jaar in een Amerikaanse gevangenis zit. Hij wil volgens zijn advocaat Rachel Imamkhan de rest van zijn straf in Nederland uitzitten. Is daar een kans op?

En deze week stond Den Haag in het teken van de notulen van de ministerraad. Theatermaker en politicoloog Eveline van Rijswijk bracht een ode degene die die notulen had opgesteld.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame