NOS Voetbal

Feyenoord verliest Berghuis in doelpuntloze remise tegen concurrent Vitesse

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Vitesse

Feyenoord heeft zijn lot in de strijd om plek vier, die aan het einde van het seizoen een Europees ticket oplevert, niet meer in eigen hand. De Rotterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Vitesse, dat met dat resultaat op poleposition blijft staan.

Feyenoord moet het bovendien minimaal één wedstrijd doen zonder Steven Berghuis. De aanvoerder, dit seizoen goed voor 17 goals en 13 assists in de eredivisie, beging een kwartier voor tijd een snoeiharde overtreding op Maximilian Wittek en kreeg direct rood.

Grimmige sfeer

De vroegtijdige aftocht van Berghuis, of een van de andere 21 spelers op het veld, had zich al aangediend. Vitesse kletste er vooral voor rust flink in, met vijf gele kaarten - vier voor de bezoekers, één voor Feyenoord - en een nogal grimmige sfeer tot gevolg.

Kijk in de carrousel hieronder naar de reacties van Dick Advocaat, Justin Bijlow (Feyenoord), Thomas Letsch en Remko Pasveer (Vitesse):

Feyenoord had het af en toe lastig en gaf vijf kansen weg, maar was via Berghuis wel het dichtst bij een goal. De aanvoerder tikte de bal uit een hoekschop van dichtbij naast het doel van de sterk keepende Vitesse-doelman Remko Pasveer.

In de tweede helft beet Feyenoord meer van zich af en moest Pasveer in actie komen om Berghuis en Orkun Kökçü van de 1-0 af te houden. Na de domme rode kaart van Berghuis, hij beging een tackle van achteren, ging ook Vitesse weer op zoek naar een goal. Maar het bleef 0-0.

Europese tickets

Feyenoord blijft door de doelpuntloze remise vijfde. Als de ploeg van scheidend trainer Dick Advocaat niet meer weet te stijgen, moet via play-offs kwalificatie voor de tweede voorronde van de Conference League worden afgedwongen.

Als Vitesse zijn vierde plek vasthoudt mogen de Arnhemmers de derde voorronde van diezelfde Conference League in.

Kijk in de carrousel hieronder naar de reacties van Dick Advocaat, Justin Bijlow (Feyenoord), Thomas Letsch en Remko Pasveer (Vitesse):

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl