NOS Voetbal

ADO Den Haag vrijwel niet meer te redden na verlies tegen Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - Fortuna Sittard

ADO Den Haag lijkt zich definitief te kunnen gaan richten op een verblijf in de Keuken Kampioen Divisie. De hekkensluiter van de eredivisie verloor op eigen veld met 3-0 van Fortuna Sittard.

Omdat FC Emmen eerder op de dag met 3-1 won van Heracles Almelo, is het gat met de promotie-/degradatieplek gegroeid naar acht punten. Met nog vier duels op het programma, kan alleen een wonder ADO nog redden.

Voor rust liet ADO goede dingen zien, maar kreeg Fortuna ook kansen. Zian Flemming kopte via de grond over en Mats Seuntjes schoot via het been van Gianni Zuiverloon net naast.

Vreugde bij Fortuna Sittard

Vlak voor de pauze was het dan toch raak. Flemming stond helemaal vrij in de zestien en werd op maat bediend door Emil Hansson. Voor Flemming, die even later de paal raakte, betekende het zijn negende goal van het seizoen.

In de tweede helft voerden de Limburgers de score verder op. Sebastian Polter tikte op aangeven van Flemming binnen en de ingevallen Tesfaldet Tekie zag zijn schuiver in de rechterhoek verdwijnen.

Fortuna Sittard, met de van een blessure teruggekeerde Piet Velthuizen onder de lat, boekte zo een verdiende zege en mag een beetje gaan dromen van de Europese play-offs. Immers, het verschil met nummer acht Heracles bedraagt slechts twee punten, al zijn er meer kapers op de kust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl