De Leeuw schiet FC Emmen naar zestiende plek met hattrick tegen Heracles

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Heracles Almelo

In de strijd om handhaving heeft FC Emmen wederom belangrijke punten gepakt. Michael de Leeuw gaf Heracles Almelo met drie goals de genadeklap: 3-1. Emmen, dat voor het eerst drie keer op rij zegevierde in de eredivisie, passeerde VVV-Venlo op de ranglijst en staat nu zestiende.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heraclied Noah Fadiga, maar hij stuitte op doelman Michael Verrips. Vervolgens kreeg Emmen, al zeven duels op rij ongeslagen, grip op het duel en dat resulteerde in mogelijkheden.

Zo schoot Luka Adzic van afstand net naast en leek Miguel Araujo met zijn hoofd Heracles-keeper Janis Blaswich aan het werk te zetten of zelfs te verschalken. Araujo zag de bal echter op het hoofd van de Almelose verdediger Giacomo Quagliata belanden.

Luka Adzic aan de bal namens Emmen

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Emmen nog een hoekschop, waarbij paal en lat een treffer in de weg stonden. Bij beide pogingen was Jari Vlak betrokken. Beide keren beroerde ook een Heraclied (Marco Rente en Mats Knoester) als laatste de bal.

De verdiende 1-0 kwam er na rust alsnog. Na bijna een uur spelen benutte Michael de Leeuw een penalty, nadat hij in de zestien was vastgehouden door Fadiga. De 1.200 aanwezige fans gingen logischerwijs uit hun dak.

Lange tijd leek Emmen op winst af te stevenen, maar in de slotfase ging het toch bijna mis. Nadat Rai Vloet een goede kans over het doel van Verrips had geschoten, ging de bal vijf minuutjes later op de stip.

Bekijk hieronder de reactie van hattrickheld Michael de Leeuw:

Hattrickheld De Leeuw: 'Heerlijke middag voor ons en de fans'

De uitkomende Verrips velde Ahmed Kutucu met een karatetrap. Scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistent misten de actie, maar de VAR was wel bij de les. Verrips kreeg geel en werd vervolgens gepasseerd door Vloet.

Het venijn zat echter in de staart, want De Leeuw knalde na een lange bal van achteruit via de onderkant van de lat fraai raak. In blessuretijd maakte De Leeuw het nog mooier: 3-1.

Zo duurt de knappe ongeslagen reeks van Emmen voort en komt handhaving weer een stapje dichterbij.