NOS Voetbal

VVV moet vrezen na verlies bij Sparta, de elfde nederlaag op rij

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - VVV-Venlo

Voor VVV-Venlo worden met de week de vooruitzichten somberder. Een 2-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam betekent het elfde verlies op rij in de eredivisie.

Als FC Emmen zondag wint van Heracles Almelo belanden de Limburgers op de zeventiende plaats, een directe degradatieplek en ook bij een gelijkspel van Emmen wordt VVV, op doelsaldo, de nummer zeventien.

Zonder de geschorste topscorer Giorgios Giakoumakis was een uiterst zwak VVV vanaf de start de mindere op een met publiek deels gevuld Kasteel. Doelman Thorsten Kirschbaum hield VVV overeind met enkele reddingen, maar was kort voor rust kansloos toen Tristan Dekker een afstandsschot van Laros Duarte van richting veranderde.

Bryan Smeets maakte na de rust de 2-0 uit een puike pass van Abdou Harroui, waarna Lennart Thy (lat) en invaller Deroy Duarte (paal) aan de 3-0 roken. VVV kreeg kort voor tijd zijn beste kans: de eerder na onbesuisd inkomen aan rood ontsnapte Christos Donis schoot te slap in.

Bryan Smeets viert de 2-0

De elfde nederlaag op rij in de eredivisie betekent een negatief clubrecord voor VVV. Tussen 1979 en 1985 werden onder Sef Vergoossen ook 10 opeenvolgende eredivisiewedstrijden verloren. Volgende week vrijdag gaat de ploeg van coach Jos Luhukay op bezoek bij Heracles.

Kijk hieronder naar de reacties van VVV-Venlo-trainer Jos Luhukay en VVV-aanvoerder Danny Post.

VVV de wanhoop nabij: 'Dit is een mokerslag'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl