Thomas Pidcock wint de Brabantse Pijl 2021 AFP

Thomas Pidcock gaat zondag niet van start in de Ardenner klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De Britse wielrenner kwam afgelopen woensdag in de Waalse Pijl ten val. En hoewel hij de finish nog als zesde bereikte, houdt de schade die hij onderweg opliep hem aan de kant.

Pidcock was een van smaakmakers dit voorjaar. De pas 21-jarige coureur van Ineos noteerde ereplaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne (derde) en de Strade Bianche (vijfde). Anderhalve week geleden won hij de Brabantse Pijl. En hij werd nipt tweede in de Amstel Gold Race achter Wout van Aert.

Pidcock zal volgende week in Zwitserland wel zijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen rijden.

Uitgebreide samenvatting 55ste editie Amstel Gold Race Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tadej Pogacar en Marc Hirschi gaan met hun ploeg UAE Team Emirates wel van start in de laatste klassieker van dit voorjaar. De complete ploeg moest woensdag afzeggen voor de Waalse Pijl nadat de Italiaanse renner Diego Ulissi en een staflid positief waren getest op het coronavirus.

Vrijdag ondergingen renners en begeleiding in Luik een nieuwe test. Een dag later volgde de gunstige uitslag.

Bij de vrouwen ontbreken zondag wel twee volledige teams vanwege coronabesmettingen binnen de ploeg. Zowel Parkhotel Valkenburg als Team DSM heeft zich afgemeld voor de wedstrijd.

STER reclame