NOS Voetbal

Ajax lijft transfervrije keeper Pasveer (37) in: 'Kroon op het werk'

Pasveer naar Ajax: 'Goed om jezelf te blijven vernieuwen'

Remko Pasveer verruilt Vitesse aan het einde van het seizoen voor Ajax. De 37-jarige doelman tekent in Amsterdam een contract voor twee jaar.

Pasveer, die bij Vitesse bezig is aan een sterk seizoen, maakte donderdag bekend dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Hij zei een nieuwe uitdaging te willen aangaan; die uitdaging blijkt Ajax te zijn.

"Als je kijkt naar het werk dat ik er al die jaren in heb gestoken, de energie om extra dingen voor mezelf te doen, dan heb ik het wel verdiend. Dit is absoluut de kroon op het werk", zegt de routinier.

In Amsterdam zal Pasveer vermoedelijk de concurrentie aan moeten gaan met Maarten Stekelenburg, die zijn contract bij Ajax binnenkort zal verlengen. De 38-jarige Stekelenburg is de eerste doelman bij Ajax sinds André Onana in februari voor één jaar werd geschorst wegens het overtreden van de dopingregels.

'Pikorde is veranderd'

"De pikorde is daardoor veranderd. Hoe ze dat oplossen, is aan Ajax", aldus Pasveer, die met Stekelenburg een generatiegenoot treft die hij bewondert. Maar zich daardoor op voorhand niet neerlegt bij een reserverol. "Een beetje zitten en trainen, zo zit ik niet in elkaar."

Remko Pasveer in het keepersshirt van Vitesse

Het contract van Onana in Amsterdam loopt medio 2022 af. De onderhandelingen met de Kameroener over een nieuw contract zijn onlangs gestopt, zei technisch directeur Marc Overmars zondag voor de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse, waarin uitgerekend Pasveer uitblinker was.

Naast de twee ervaren doelmannen Stekelenburg en Pasveer heeft Ajax ook nog de beschikking over de 21-jarige Kjell Scherpen, die komend seizoen mogelijk zal worden verhuurd.

Pasveer speelde vier seizoenen bij Vitesse, waarvan de laatste twee als eerste keeper. Daarvoor kwam hij uit voor FC Twente, Heracles, Go Ahead Eagles en PSV.

Hij leek ook te gaan verlengen in Arnhem, bekent Pasveer: "Na de wedstrijd tegen Willem II waren we er zo goed als uit. Toen kwam Ajax ertussen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl