Rellen in de straten van Jeruzalem
NOS Nieuws

Tientallen gewonden na veldslag in Jeruzalem tussen Palestijnen en extreemrechtse Joden

Bij botsingen tussen Palestijnen, extreemrechtse Joodse demonstranten en de politie in Jeruzalem zijn gisteravond tientallen gewonden gevallen. De groepen stonden tegenover elkaar in het oude centrum van de stad. Zeker vijftig mensen van beide kanten zijn opgepakt.

De spanningen in Jeruzalem zijn de afgelopen week opgelopen. Tijdens de ramadan komen veel Palestijnen na zonsondergang naar de Oude Stad, waar ze slaags raken met de politie. Ook gisteravond was dat het geval. Tegelijk trokken onder leiding van de extreemrechtse Joodse groep Lahava honderden demonstranten naar de Oude Stad. Ze scandeerden leuzen als "Arabieren, vertrek!" en "Dood aan de Arabieren".

De politie wierp barricades op om te proberen te voorkomen dat beide groepen elkaar zouden treffen. Dat lukte niet, het kwam tot urenlange botsingen. Er waren ook nog linkse joodse demonstranten op de demonstratie van Lahava afgekomen.

Bekijk hier beelden van de onrustige avond en nacht in Jeruzalem:

Gewonden na onrustige nacht in Jeruzalem

Bij de botsingen zijn ruim 100 Palestijnen gewond geraakt, 22 van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis, meldt correspondent Ankie Rechess. Ook een aantal extreemrechtse demonstranten en politiemensen liepen verwondingen op.

De aanleiding voor het protest zouden beelden op TikTok zijn geweest waarin Palestijnse jongeren willekeurige Joden sloegen en lastig vielen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl