Klaas-Jan Huntelaar praat met zijn ploeggenoten van Schalke 04

Schalke degradeert na 30 jaar uit Bundesliga, Bayern één zege verwijderd van titel

Na dertig jaar in de Bundesliga komt Schalke 04 komend seizoen uit op het tweede niveau van Duitsland. De club uit Gelsenkirchen verloor dinsdagavond met 1-0 van Arminia Bielefeld en kan degradatie nu niet meer ontlopen.

Na de overwinning van concurrent FC Köln eerder op de avond (2-1 tegen RB Leipzig), wist Schalke dat het moest winnen van Bielefeld om nog een sprankje hoop te houden op lijfsbehoud.

Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis kon de hekkensluiter van de Bundesliga echter aanvallend geen potten breken in de eerste helft. Ook tegenstander Bielefeld was onzorgvuldig in de afronding, waardoor de stand halverwege nog 0-0 was.

De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg, toen Bielefeld via aanvoerder Fabian Klos op voorsprong kwam. De club van trainer Dimitrios Grammozis ontsnapte aan een grotere achterstand, omdat Klos een strafschop miste. Schalke zette daar weinig tegenover en creëerde nauwelijks kansen. Het bleef dan ook bij 1-0 in Bielefeld.

Achterstand onoverbrugbaar

De achterstand op nummer zeventien Köln is door de nederlaag opgelopen tot dertien punten. Met nog vier speelronden te gaan, is dat gat onoverbrugbaar. Het is voor de vierde keer in de clubgeschiedenis dat Schalke degradeert.

In de afgelopen dertig jaar eindigde Schalke vier keer op de tweede en vijf keer op de derde plaats in de Bundesliga en kwam de club negen keer uit in de Champions League.

Stand onderin de Bundesliga

Bayern München boekte dinsdagavond een eenvoudige 2-0 zege op Bayer Leverkusen en is nu nog één zege verwijderd van de negende landstitel op rij en de 31ste in totaal.

In de zevende minuut was het al raak voor de koploper. Op de inzet van Thomas Müller kon doelman Luká Hrádecký nog redding brengen, maar Eric Maxim Choupo-Moting liet in de rebound Hrádecký kansloos.

Choupo-Moting zet Bayern München op voorsprong

Joshua Kimmich verdubbelde vijf minuten later de voorsprong met een geplaatst schot buiten bereik van de keeper. Leverkusen drong in de tweede helft nog wel aan, maar onder andere de lat stond de aansluitingstreffer in de weg.

Concurrent Leipzig verliest

Eerder op de avond had RB Leipzig, dat tweede staat in de Bundesliga, verloren van FC Köln. Leipzig kreeg gedurende de wedstrijd de meeste kansen, maar twee doelpunten van Jonas Hector deed de ploeg, met Justin Kluivert als invaller, de das om.

Daardoor staat Bayern München nu tien punten los van de nummer twee en kan het zaterdag uit tegen Mainz kampioen worden.