ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6871 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 302 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 7712 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 6 procent vergeleken met vorige week.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er zijn ontslagen of overleden.

Er liggen nu 2653 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2544), het hoogste aantal sinds begin januari. Van hen liggen er 823 op de IC (gisteren: 813), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal IC-patiënten ligt op het niveau van eind april 2020.

NOS

27 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 27 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 22. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 21 doden per dag, tegen 25 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 172 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 174.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 4,6 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Nederland loopt met 33 geplaatste vaccinaties op 100 inwoners aardig in de pas met de rest van West-Europa.

NOS

STER reclame