Spelers van FC Barcelona EPA

Presentator Arno Vermeulen bespreekt in de NOS Voetbalpocast de afgelopen voetbalweek met commentatoren Jan Roelfs, Arman Avsaroglu en Jeroen Grueter. De heren bespreken de bekerfinales van Nederland en Spanje, maar ook het Europese seizoen van Ajax en het overlijden van 'Mister PSV' Willy van der Kuijlen.

Vorige week werden de Amsterdammers in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door AS Roma. "Als Ajax echt die sprong wil maken en dat gat wil dichten naar die ploegen in de top van Europa, dan moet je wel van dit soort tegenstanders kunnen winnen," aldus Avsaroglu. Grueter is het met hem eens: "AS Roma is natuurlijk helemaal geen tegenstander waartegen Ajax uitgeschakeld had moeten worden."

Er wordt in de podcast ook stilgestaan bij het overlijden van 'Mister PSV' Willy van der Kuijlen. Met 311 doelpunten is hij nog steeds de topscorer van de eredivisie. Grueter: "Ik heb niet de verwachting dat zijn record ooit nog verbeterd gaat worden. Een sieraad voor de sport."

Over de Super League zijn de heren niet bepaald enthousiast. Vermeulen: "Dit is echt alleen maar een geldkwestie. Die Engelsen zijn in handen van Amerikanen. Die willen alleen maar de aandeelhouders tevreden houden." Grueter sluit zich er bij aan: "Het is gewoon een groot geldcomplot."

STER reclame