Barça in finale Champions League

Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League door, na de winst in Madrid, aartsvijand Real Madrid in Camp Nou op 1-1 te houden.

De Madrilenen weigerden op voorhand - na de 0-2 uit het duel in Madrid - te capituleren en toonden hun aanvallende intenties.

Na een kwartier zonder gevaar had de thuisploeg echter de zaakjes op orde en kwam het hulpeloos ogende Real er voor de rust niet meer aan te pas.

Barça kreeg zelfs kansen genoeg om de voordelige score uit te bouwen. Zo kon Sergio Busquets vrij binnenkoppen, schoot Lionel Messi enkele keren op doel en trachtte David Villa de bal binnen te krullen. Zij strandden echter allen op keeper Iker Casillas, die zijn ploeg knap in de race hield.

Real spartelt slechts even tegen

Gonzalo Higuaín dacht na rust de spanning terug te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat Cristiano Ronaldo al vallend en onbewust een overtreding gemaakt zou hebben. Toen kort daarop, na een prachtig passje van Andrés Iniesta, Pedro de 1-0 maakte leek de wedstrijd dan ook gespeeld.

Nog één keer spartelde Real tegen: Angel Di Maria schoot hard op de paal en wist in de rebound op knappe wijze de assist te geven aan de scorende Marcelo.

Real ging op zoek naar meer, maar deed dat zonder enig vernuft, waardoor Barça simpel overeind bleef. Josep Guardiola gunde in de slotfase Eric Abidal een invalbeurt; 47 dagen nadat bij hem een levertumor was verwijderd.