De brand brak vannacht rond drie uur uit
NOS NieuwsAangepast

Grote woningbrand Brussel: een dode en 30 gewonden

Bij een brand in een appartementencomplex in het Belgische Anderlecht, bij Brussel, is een dode gevallen en zijn minstens dertig mensen gewond geraakt. Onder hen zijn ook verschillende zwaargewonden. Onder meer de VRT meldt dat vier van de gewonden brandweermannen zijn.

Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Vier van hen zijn er slecht aan toe en verkeren in levensgevaar, zegt de brandweer in Brussel tegen de Vlaamse omroep. "Drie van de vier brandweermannen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor rookintoxicatie, een heeft zware brandwonden op de rug. Verschillende mensen hebben het ziekenhuis intussen wel mogen verlaten."

Reddingen

Rond 03.00 uur vannacht kreeg de brandweer de melding. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand.

"Ter plaatse aangekomen stond dat gebouw in lichterlaaie", zegt een woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Er waren al evacuaties bezig en we hebben zelf verschillende reddingen uitgevoerd." Het aantal gewonden kan mogelijk nog oplopen, zegt de brandweer tegen Het Laatste Nieuws.

'Onder controle'

De brand woedt nog in het vier verdiepingen tellende gebouw, maar kan volgens de brandweer niet meer groter worden. "Momenteel wordt er nog volop geblust, omdat de woning ook nog een achterbouw heeft waar we moeilijk bij kunnen. De brand is dus nu zo goed als onder controle en kan niet uitbreiden."

Omliggende woningen zijn geëvacueerd. Verder roept de brandweer iedereen die in de buurt woont op om binnen te blijven en hun ramen en deuren dicht te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl