De hulpdiensten probeerden sinds eind maart de mijnwerkers te bereiken EPA

In Colombia zijn de lichamen geborgen van elf jongeren in een illegale mijn die eind maart was ingestort. Reddingswerkers in Neira, in het noordwesten van Colombia, zijn bijna een maand bezig geweest om de lichamen te bergen. Dat maakten de Colombiaanse autoriteiten gisteren bekend.

"De toewijding van de meer dan veertig leden van het mijnbouwreddingsteam ANM Colombia en de hulpdiensten maakte het mogelijk de lichamen van de elf slachtoffers van het ongeval in Neira, Caldas te bergen", twitterde Diego Mesa, de Colombiaanse minister van Mijnbouw en Energie.

Ook zegt Mesa enorm mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers. "We zijn bij jullie in deze moeilijke tijden", schrijft hij op Twitter. Verder meldt hij dat de mijnwerkers vast kwamen te zitten toen een rivier, de Cauca, door zware regenval overstroomde en de mijn onder water zette.

Volgens de autoriteiten hebben de reddingsteams 24 dagen lang geprobeerd om bij de slachtoffers te komen in de mijn in het departement Caldas. De krant El Espectador zegt dat het om de langste bergingsactie ooit gaat in Colombia.

STER reclame