Kelechi Iheanacho wordt gefeliciteerd met zijn treffer in de halve finale van de FA Cup. AFP

Leicester City staat dankzij een 1-0 zege op Southampton voor de vijfde keer in de finale van de FA Cup. Onder het toeziend oog van 4.000 toeschouwers in het Wembley Stadion maakte Kelechi Iheanacho de winnende treffer voor Leicester.

Southampton, dat vier keer de finale haalde en één keer won, was voor rust zelden gevaarlijk. Leicester daarentegen wel: zo schoot Jamie Vardy net over en vloog een kopbal van Wilfred Ndidi rakelings over.

Startschot boeiend duel

Tien minuten na rust bracht Iheanacho het verlossende doelpunt voor Leicester en daarmee ook het startschot voor een boeiend duel. Southampton gaf ineens vol gas en Che Adams en Ibrahima Diallo (met een fraaie volley) waren dicht bij de gelijkmaker.

Na 52 jaar is het Leicester dus weer gelukt in de finale van het grootste Engelse bekertoernooi te staan. De vier vorige finales gingen allemaal verloren.

Leicester speelt in de finale tegen Chelsea, dat dankzij een treffer van Hakim Ziyech zaterdag in de andere halve finale won van Manchester City. Op 15 mei is de finale in het Wembley Stadion met waarschijnlijk 21.000 toeschouwers.

STER reclame