Er leven een kleine 14.000 olifanten in het Kruger National Park in Zuid-Afrika
NOS Nieuws

Kudde olifanten vertrapt vermoedelijke stroper in Krugerpark

In het Kruger National Park in Zuid-Afrika heeft een kudde olifanten een vermoedelijke stroper vertrapt. De man kwam om het leven toen hij met twee anderen vluchtte voor patrouillerende parkwachters.

De exploitant van South African National Parks schrijft op Twitter dat een van de vluchtende mensen is aangehouden. Die vertelde de parkwachters dat ze hun spullen, onder meer een bijl en proviand, lieten vallen toen ze opgemerkt werden.

Vervolgens kwamen ze een kudde olifanten met kalveren tegen. De man kon wegkomen en wist niet of zijn handlangers het hadden overleefd. De wachters vonden later het zwaar toegetakelde lichaam van een van zijn kompanen. Van de derde man ontbreekt ieder spoor. Deze man zou gewond zijn geraakt aan zijn oog.

De uitbater denkt dat de drie op zoek waren naar neushoorns. Het park is een van de belangrijkste safaribestemmingen van Zuid-Afrika en een van de grootste wildreservaten van het continent, bekend om zijn olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl