Daphne Voormolen, Victoria player Marise Weijschede and Elin van Erk
NOS Sport

Hockeysters Victoria dicht bij handhaving in hoofdklasse na zege op Kampong

De hockeysters van Victoria hebben een grote stap gezet naar handhaving in de hoofdklasse. Victoria won met 1-0 bij Kampong, waardoor de ploeg uit Rotterdam bijna niet meer achterhaald kan worden door hekkensluiter Laren.

Vlak na rust maakte Daphne Voormolen de enige goal van de wedstrijd, waardoor Victoria ineens naar de achtste plek op de ranglijst is gestegen.

Laren verloor met 1-0 van Pinoké en blijft zodoende onderaan staan, met één punt minder dan Kampong. In de resterende duels, met Den Bosch en SCHC, moet een goed resultaat worden behaald om te kunnen blijven hopen op handhaving.

De hekkensluiter in de hoofdklasse degradeert sowieso, over de nacompetitie is door de hockeybond nog geen besluit genomen.

De stand in de hoofdklasse hockey bij de vrouwen

De topvier van de ranglijst is al zeker van de play-offs. Den Bosch, Amsterdam, SCHC en HDM gaan strijden om de landstitel. De verrassende nederlaag van Den Bosch tegen HDM (1-2) zondagmiddag, blijft daardoor zonder grote gevolgen, al verliest Den Bosch de koppositie wel aan Amsterdam.

Nummer drie SCHC haalde uit bij HGC, door op eigen veld met 7-2 te winnen.

De uitslagen van de twintigste speelronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl