Stefanos Tsitsipas kan net als Andrej Roeblev zijn eerste masterstitel pakken AFP

De finale van het masterstoernooi in Monte Carlo gaat tussen Andrej Roeblev en Stefanos Tsitsipas. De Rus won met 6-3, 7-5 van Casper Ruud en de Griek was Daniel Evans met 6-2, 6-1 de baas.

Evans had in Monaco al gewonnen van Novak Djokovic en David Goffin en ook Tsitsipas had al laten zien in vorm te zijn. Dat bleek in de eerste vijf games, die van een zeer hoog niveau waren.

De Griek kon dat volhouden, de Engelsman echter niet. Twee stomme fouten kostten hem op 2-3 een break en zijn opponent gaf die niet uit handen. Hoezeer Evans zichzelf ook moed inpraatte, er was geen weg terug.

Tsitsipas speelt zondag zijn vijftiende finale. Hij won er vijf, maar schreef nog geen masterstoernooi op zijn naam.

Roeblev andermaal te sterk voor Ruud

Ook Roeblev, die acht van zijn tien ATP-finales won, wacht nog op z'n eerste masterstitel. De Rus gaf zijn zege op Rafael Nadal een prima vervolg door voor het eerst de finale van een masterstoernooi te halen.

Andrej Roeblev won voor de vijfde keer van Ruud AFP

Roeblev stond voor de vijfde keer tegenover Ruud en ging voor de vijfde keer met de zege aan de haal.

In de kwartfinales had Ruud nog van titelverdediger Fabio Fognini gewonnen, maar hij had veel moeite met de harde klappen van Roeblev.

De Noor won in de tweede set vanaf 0-2 nog wel vier games op rij, maar Roeblev liet op tijd weer zijn beste tennis zien.

STER reclame