NOS Nieuws

8336 nieuwe besmettingen: minder dan gisteren, maar meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8336 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 610 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 7581 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 12 procent meer dan een week eerder.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 4,4 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Internationaal doet Nederland nu goed mee.

In de ziekenhuizen nam de bezetting met covidpatënten af. Er liggen nu 2428 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2490), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Maar op de IC nam het aantal patënten toe van 792 naar 802, het hoogste aantal van de tweede en derde golf en vergelijkbaar met het niveau van eind april 2020.

Bij het RIVM werden 31 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 12. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 22 doden per dag, tegen 21 doden per dag een week eerder. Het gemiddelde beweegt zich al een tijdje tussen de 20 en 25.

De maandenlange daling van het aantal besmettingen in verpleeghuizen is gestopt. Er zijn nu 178 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 175.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl