PSV-directeur Toon Gerbrands Pro Shots

PSV kan komend seizoen beschikken over zo'n 50 miljoen euro extra. Met dat geld wil algemeen direceur Toon Gerbrands "slagvaardiger" zijn op de transfermarkt.

De Eindhovense club gaat het zogenaamde partnerfonds, een constructie van meerdere investeerders, uitbreiden met 30 tot 40 miljoen. In het partnerfonds zit nu al 30 miljoen. De deelnemers aan het fonds krijgen elk jaar 1,5 procent rente op hun investeringen.

Ook neemt de club een nieuwe hypotheek op het stadion, om zo geld te genereren. De club verwacht de lasten daarvan gezien de huidige lage rentestand gemakkelijk op te kunnen brengen.

In totaal rekent PSV op een injectie van zo'n 50 miljoen euro dat gebruikt kan worden voor investeringen in de spelersgroep. "Met transfers konden wij vaak pas handelen als er iemand verkocht was", vertelde Gerbrands in Langs de Lijn. "Daardoor liepen we soms spelers mis. Dit maakt ons slagvaardiger."

"Wij moeten in de positie komen dat we prijzen kunnen gaan winnen. Dan kan je richting de Champions League en dan heb je ook je positie in Nederland weer verstevigd", legt Gerbrands de strategie uit.

STER reclame