Pidcock klopt medevluchter Van Aert in eindsprint Brabantse Pijl Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Thomas Pidcock heeft de 61ste editie van de Brabantse Pijl gewonnen. De Brit van Ineos versloeg na 202 kilometer koers zijn medevluchters Wout van Aert en Matteo Trentin in de sprint.

De Belg Van Aert ging als eerste de sprint aan, maar de 21-jarige Pidcock bleek sterker.

Vollering juicht, maar wint niet

Bij de vrouwen dacht Demi Vollering gewonnen te hebben. Juichend kwam de Nederlandse van SD Worx in Overijse over de streep na een sprint met Ruth Winder. Ze werd ook al gefêteerd door haar ploeg.

Enkele minuten later hoorde Vollering echter dat ze tweede was geworden. Op een finishfoto bleek de Amerikaanse toch iets sneller.

Vollering juicht en wordt gefeliciteerd, maar wint Brabantse Pijl toch niet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vollering was met vijf anderen op 22 kilometer van de streep uit het peloton weggesprongen. Ze deed veruit het meeste werk, maar dat werd uiteindelijk niet beloond.

Eenmaal in finishplaats Overijse ging de Italiaanse Elisa Balsamo te vroeg aan, waarna Vollering en Winder nagenoeg tegelijkertijd de streep passeerden.

Vollering: 'Ik was er zo zeker van'

Vollering: "Ik juichte, want ik was er zo zeker van dat ik gewonnen had. Toen ik bij het podium kwam, werd mij verteld dat dat niet zo was. Ik was heel verbaasd: huh? En toen kreeg ik dat fotootje te zien en daarop was te zien dat het een haartje scheelde."

Pidcock, Van Aert en Trentin

Bij de mannen lieten Pidcock, Van Aert en Trentin het peloton op 40 kilometer van de aankomst achter zich. Ze reden gedrieën het gat van een minuut met de kopgroep dicht. Kort daarvoor was al een tweede vluchtgroep vooraan aangesloten.

Trentin probeerde het met nog 26 kilometer voor de wielen even alleen, maar de Italiaan hield 12 kilometer verderop de benen stil toen Van Aert en Pidcock naderden. De achtervolgers, met onder anderen Oscar Riesebeek en Ide Schelling, kwamen nog dichtbij, maar waren te laat.

Schelling was op zes seconden achterstand nog wel de rapste van de achtervolgende groep.

STER reclame