SPS Media

In Gaanderen heeft een grote brand gewoed in een meubelmakerij. Volgens de brandweer is het pand zo goed als uitgebrand en kan het als verloren worden beschouwd. Rond 18.30 uur was de brand onder controle, de brandweer is nog bezig met nablussen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Door een explosie van een gasfles raakte een brandweerman gewond. Een woordvoerder van de brandweer laat aan Omroep Gelderland weten dat het slachtoffer het goed maakt. Voor zover bekend raakte behalve de brandweerman niemand gewond.

Voor de omgeving was een NL-Alert afgegeven vanwege de zwarte rook die vrijkomt. Mensen kregen het advies ramen en deuren dicht te houden als ze last kregen van de rook. "Het bedrijf ligt namelijk midden in een woonwijk, dus er is sprake van rookoverlast", aldus de woordvoerder.

Na het nablussen moet het pand gesloopt worden. Volgens de brandweer kan de rookoverlast hierdoor tijdelijk verergeren. "De komende uren kunnen omwonenden nog hinder hiervan ondervinden."

De Ribesweg en een deel van de Bloemenweg in Gaanderen zijn afgesloten, meldt de brandweer. Dat blijft de komende uren ook nog zo.

STER reclame