ANP
NOS Nieuws

6757 nieuwe besmettingen, minder dan gisteren, maar gemiddelde stijgt

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6757 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1497 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 7157 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 4 procent meer dan de week ervoor.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 3,2 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

Het aantal gevaccineerden loopt achter op de oorspronkelijke planning. De prognose van het aantal gevaccineerden is halverwege maart naar beneden bijgesteld.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2582 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2517), van wie 794 op de IC (gisteren: 788), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal IC-patiënten lijkt de afgelopen week te stabiliseren rond 790. Ziekenhuizen houden er rekening mee dat ook komende weken de cijfers nog kunnen stijgen.

NOS

Bij het RIVM werden 20 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 17. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 23 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

NOS

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn deze cijfers op zondag en maandag vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Het aantal besmette verpleeghuizen is weer iets gestegen. Er zijn nu 181 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld, zeven meer dan gisteren werd doorgegeven. In januari ging het nog om meer dan 850 besmette verpleeghuizen. Door het vaccineren van bewoners en personeel is sindsdien een grote daling gerealiseerd. Die lijkt nu te stokken.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl