AFP

Is Salvator Mundi nou wel of niet van Leonardo da Vinci? Museum het Louvre wilde het schilderij eerst niet toeschrijven. Daar was de eigenaar, de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, woedend over. Kunsthistorica Wieteke van Zeil vertelt in de podcast Het Beste uit het Oog het bijzondere verhaal.

Verder een gesprek met Niloufar Rahim, voorzitter van stichting Keihan, over het vertrek van de NAVO-troepen uit Afghanistan. Volgens haar kon dat besluit niet op een slechter moment komen.

Econoom en beurscommentator Hans de Geus schreef een boek over de problemen op de woningmarkt, terwijl hij zelf huisjesmelker is en filosoof Hans Schnitzler over het verdwenen optimisme tijdens de coronacrisis.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame