NOS Voetbal

Clasie wijst AZ de weg naar winst en tweede plaats

Bekijk de samenvatting van AZ - Sparta

Vorige maand bleek dat Jordy Clasie een schorsing had uitgezeten vanwege gokpraktijken. Vorige week deed hij als invaller een paar minuten mee tegen Willem II en als vervanger van de geschorste Teun Koopmeiners stond de 17-voudig international zaterdag tegen Sparta (2-0) voor het eerst dit seizoen in de basis bij AZ. Dat deed hij in stijl, met een goal.

De thuisploeg begon in een koud en regenachtig Alkmaar uitermate sterk en had in de eerste minuut al via Myron Boadu op 1-0 moeten komen. Na een pass met buitenkant voet van Calvin Stengs miste Boadu oog-in-oog met Sparta-doelman Maduka Okoye. Twaalf minuten later schoot Clasie wel raak.

AZ speelde de eerste thuiswedstrijd sinds de plaatsing van de zogenaamde 'mega truss', de witte boogconstructie boven de hoofdtribune.

  • Pro Shots
    De zogeheten 'mega truss' is inmiddels geplaatst in het AFAS-stadion, een deel van van het stadion is weer overdekt
  • ANP
    Owen Wijndal en Jordy Clasie
  • Pro Shots
    Calvin Stengs (rechts) en Mica Pinto van Sparta

Het frivole AZ dartelde over het veld en speelde alsof het al met 4-0 voor stond. De tweede goal bleef echter lang uit en af en toe was Sparta in de counter echt wel gevaarlijk.

Na de rust lukte er een stuk minder bij AZ, al schoot invaller Dani de Wit de verlossende 2-0 binnen. In het vervolg probeerde Sparta nog wel wat, maar de AZ-defensie zat potdicht. Met de zege neemt AZ het initiatief in de strijd om de tweede plaats. PSV heeft drie punten minder en speelt zondag bij VVV-Venlo.

Clasie en AZ praten over nieuw contract

Voor Clasie komt zijn basisplaats en doelpunt op een goed moment. Van het gokincident zegt hij gene last te hebben gehad. "Dat is geweest", zegt hij.

Clasie heeft wel nagedacht over zijn perspectief in Alkmaar. Het contract van de 29-jarige middenvelder loopt deze zomer af. Hij bekent na afloop tegen de NOS in gesprek te zijn over een langer verblijf. "De komende weken ga ik nadenken met met mijn gezin en nemen we een beslissing", aldus Clasie.

"Jordy heeft zijn waarde bewezen voor AZ", zegt trainer Pascal Jansen. "Dan is het logisch dat je praat over de toekomst."

Kijk hieronder naar de reacties van Jordy Clasie, Pascal Jansen en Sparta-coach Henk Fraser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl