Oranjevrouwen lijden kansloze oefennederlaag tegen Spanje Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse voetbalsters hebben in Marbella in de oefencampagne voor de Olympische Spelen met 1-0 verloren van Spanje. Ook de vorige twee onderlinge wedstrijden (een oefenduel in 2018 en bij de Algarve Cup in 2019) waren in een Spaanse overwinning geëindigd.

Spanje, de nummer twaalf op de FIFA-ranglijst, was superieur tegen de mondiale nummer vier. Oranje kon de bal zelden lang in de ploeg houden, verscheen bijna nooit voor het doel.

Dat ondanks de talrijke Spaanse kansen Oranje alleen een kopgoal van Patricia Guijarro Gutierrez incasseerde, was onder meer te danken aan keepster Sari van Veenendaal en de lat (bij een knal van Aitana Bonmati).

Vivianne Miedema (l) in een verhit duel met Irene Paredes Getty Images

Bondscoach Wiegman moest vaststellen dat haar speelsters werden afgetroefd op het middenveld en nauwelijks een echte kans wisten te creëren.

Ook met invallers Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden bleef een schot op het Spaanse doel uit. Van de Sanden kreeg nog een goede kans in de slotfase, maar kopte naast.

Komende dinsdag om 18.30 uur speelt Oranje in Nijmegen opnieuw een oefenduel. Dan is Australië de tegenstander.

Oranje-aanvoerster Sari van Veenendaal begrijpt de verbazing over het uitblijven van een opvolger van Sarina Wiegman. "Zou goed zijn als het snel rond komt, dan hoeven we deze vraag niet meer te stellen.'

Van Veenendaal over opvolging bondscoach: 'Zou goed zijn als het snel rond komt'

STER reclame