Een kind ondergaat een coronatest in een speciale kindertestbalie
NOS NieuwsAangepast

7716 nieuwe besmettingen, weekgemiddelde daalt

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7716 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 93 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 6760 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent vergeleken met de week ervoor.

Het aantal positieve tests in Nederland ligt een stuk hoger dan in zijn buurlanden. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, dat driftig doorprikt, is het aantal besmettingen flink afgenomen. Duitsland heeft zelfs een testplicht voor bezoekers vanuit Nederland ingevoerd, vanwege het grote aantal besmettingen.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 3,1 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

Gisteren zijn er 62.000 vaccinaties gedaan. Naar verwachting worden er deze week ongeveer een half miljoen prikken gezet.

Het aantal gevaccineerden loopt momenteel achter op de oorspronkelijke planning. De prognose is halverwege maart naar beneden bijgesteld. In veel andere rijke, westerse landen gaat het prikken sneller.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2495 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2525), van wie 784 op de IC (gisteren: 798), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 41 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 19. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 23 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 195 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 203.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl