Dit concert werd opgenomen, het volgende kan misschien weer live
NOS Nieuws

Sneltest voor wie naar evenement wil: zo gaat het in zijn werk

Wie naar een evenement wil dat meedoet aan de pilots met testbewijzen van het kabinet, moet op een speciale sneltestlocatie negatief getest zijn op het coronavirus. Hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de voorwaarden?

De directeur van TivoliVredenburg legt uit hoe het er daar straks aan toe gaat:

TivoliVredenburg doet mee aan pilot-evenement: 'We zien dit echt als lichtpunt'

Via de site testenvoortoegang.nl van Stichting Open Nederland kunnen mensen die een kaartje hebben voor een activiteit of evenement een afspraak maken (en niet bij bijvoorbeeld de GGD).

Ze krijgen dan een sneltest die door het RIVM is goedgekeurd en de uitslag volgt via de e-mail binnen een uur. Bezoekers hoeven niet voor de tests te betalen.

Bij een negatieve test krijgen ze een code, die in de CoronaCheck-app kan worden omgezet in een testbewijs. De uitslag is 40 uur geldig. Is deze negatief, dan kan de geteste persoon dus binnen 40 uur naar het evenement of de activiteit.

Is de test positief, dan meldt de testaanbieder dit bij de GGD. "Volg direct de richtlijnen van het RIVM. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen", staat op de site testenvoortoegang.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl