Emmen walst moeiteloos over RKC Waalwijk heen in degradatiekraker

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - RKC Waalwijk

Na een uitstekende eerste en een gecontroleerde tweede helft heeft FC Emmen belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis wonnen de Drentenaren met 3-1 van RKC Waalwijk.

Emmen, de nummer voorlaatst van de eredivisie, kwam door de overwinning op RKC drie punten los van hekkensluiter ADO Den Haag en bracht de marge met Willem II en VVV-Venlo terug tot vier punten. RKC staat veertiende.

Emmen heeft 'schwung wel te pakken', terwijl RKC zich 'niet kan herpakken'

Emmen had de afgelopen vijf wedstrijden niet verloren en was dat ook tegen RKC duidelijk niet van plan. De thuisploeg schoot uit de startblokken met kansen voor Kerim Frei en Michael de Leeuw.

RKC deed niets met de waarschuwing en liet Emmen kans na kans creëren. Nadat aanvoerder De Leeuw nog wild en hoog over schoot, was het Nick Bakker die de ploeg na tien minuten op een verdiende voorsprong zette.

RKC helpt handje mee

Na de 1-0 ging Emmen vrolijk door met aanvallen. RKC hielp een handje mee. Vurnon Anita gaf een penalty weg door De Leeuw op zijn hakken te lopen. Sergio Peña schoot in eerste instantie nog op doelman Kostas Lamprou, maar scoorde in de rebound.

Even daarvoor had Luka Adzic ook al een doelpunt meegepikt, na geklungel achterin bij RKC.

Bakker maakt de openingstreffer namens FC Emmen

Aan het begin van de tweede helft leek RKC even wakker te zijn geschud, al resulteerde dat niet in grote kansen. Emmen nam het initiatief al gauw weer over en controleerde de wedstrijd door achterin rustig over te tikken.

Zo nu en dan werd de aanval gezocht, maar de thuisploeg was duidelijk tevreden met de 3-0 voorsprong. Invaller Paul Gladon probeerde het nog met een hakje achter zijn standbeen, maar de inzet van de Emmenaar werd gestopt door Lamprou.

In de laatste minuut deed RKC toch nog een duit in het zakje. Cyril Ngonge maakte de eretreffer door met links in de verre hoek binnen te schieten.