In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Gratis tanken als paashaas, ei of kip: 'Het kan een duur geintje worden'

Een tankstation in Nijverdal was vanmiddag het toneel van een invasie van paashazen. Mensen konden er gedurende een half uur gratis tanken als ze verkleed als kip, haas of ei kwamen opdagen. Reden voor tientallen klanten om het verkleedpak van zolder te halen en de tank vol te gooien.

Bij het tankstation werd gretig gebruik gemaakt van de actie. "Ik kom hier elke dag tanken", zegt een klant verkleed als lichtbruine paashaas tegen RTV Oost. "Dus elke dag hoorde ik erover. Dan moet ik er toch gebruik van maken?" Een andere klant heeft een paar jerrycans gevuld. "In de tank van mijn motor kon maar vijf liter."

Bij het tankstation was het vanmiddag een komen en gaan van paashazen:

Gratis tanken? Dat kon vandaag in dit tankstation als paashaas

Iedereen die wilde meedoen, moest zich wel houden aan wat spelregels. Zo moesten de klanten onder meer een foto plaatsen op Facebook of Instagram en het tankstation taggen.

'Duur geintje'

Directeur Richard Fieten van de tankstationketen zegt dat de actie wat vrolijkheid moest geven. De actie gold op alle tankstations van het bedrijf, op zo'n 44 plekken in het land.

"We hebben geen idee wat het gaat kosten", zegt Fieten. "Maar het kan een heel duur geintje worden. We hebben berekend hoeveel mensen er in een half uur kunnen tanken, hoeveel slangen en pompen we hebben. En gekeken hoe chaotisch het kon worden. Want hoe meer chaos, hoe langer ze bezig zijn om te tanken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl