Talitha Muusse in Op1
NOS NieuwsAangepast

Presentator Talitha Muusse niet in laatste Op1 op zondag

Talitha Muusse presenteert vanavond niet de laatste zondaguitzending van talkshow Op1. In een bericht op Instagram zegt ze dat ze dat heeft besloten omdat de omroep KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden "die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel". Muusse stelt dat dat haar journalistieke vrijheid in de weg staat.

De omroep reageert niet op de eis die volgens Muusse is gesteld, maar zegt dat in goed overleg met de presentatrice is besloten dat "gelet op haar politieke activiteiten van de afgelopen dagen, de rol van presentator bij Op1 niet meer passend voor haar is".

De KRO-NCRV laat verder weten dat Muusse een nieuwe rol krijgt bij de omroep. "Talitha en de KRO-NCRV zijn in gesprek over programma's waarin ze het belang van de jonge generatie voor een duurzame toekomst van Nederland kan belichten", staat in een verklaring over haar vertrek bij Op1.

De verklaring van Talitha Muusse op Instagram

Muusse zegt dat ze vanaf het begin heeft aangegeven haar rol als presentator te gaan combineren met haar rol als opiniemaker en ondernemer. "Binnen de voorwaarden die nu gesteld worden is deze combinatie van activiteiten toch niet mogelijk helaas", schrijft ze.

Deze week kondigde Muusse op Twitter aan een 'volksberaad' te gaan houden in Den Haag naar aanleiding van het Kamerdebat rond de mislukte formatieverkenning. Ze vroeg haar volgers om te laten weten of ze ook zouden komen. Of die oproep verband houdt met haar vertrek, wordt niet duidelijk.

De 29-jarige Muusse is het gezicht van Coalitie-Y, een samenwerkingsverband van jongerenorganisaties, vakbonden en de klimaatbeweging. Ze presenteert sinds half januari samen met Sven Kockelmann de zondageditie van Op1.

Vanavond is de laatste weekenduitzending van het programma. Die presenteert Kockelmann in zijn eentje, meldt de KRO-NCRV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl