Romelu Lukaku na zijn treffer.

Inter stap dichterbij titel, AS Roma verspeelt zege richting confrontatie met Ajax

Inter heeft in de Serie A een grote stap richting de negentiende titel gezet. De ploeg, in het successeizoen 2009/2010 voor het laatst landskampioen, zag de concurrentie punten verspelen en maakte zelf geen fout. De Nerazzurri wonnen met 1-0 van Bologna dankzij een treffer van Romelu Lukaku.

De Belg zorgde na een half uur voor de openingstreffer. In eerste instantie stuitte de spits nog op doelman Federico Ravaglia, maar na eerst de paal te hebben geraakt ketste de bal via zijn lichaam in het doel.

Bij Inter keerde Stefan de Vrij weer terug bij de selectie. De international testte vorige maand positief op het coronavirus en ontbrak daardoor onder meer bij de interlands van het Nederlands elftal. De 29-jarige verdediger bleef het gehele duel op de bank.

Op de ranglijst is Inter nu acht punten los van naaste achtervolger AC Milan.

De stand bovenin de Serie A.

Torino liet de kans liggen om voor het eerst sinds 2015 weer eens van stadgenoot Juventus te winnen. In de Derby della Mole stond de ploeg lang op voorsprong, maar speelde 2-2 tegen de stadgenoot.

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, kampte met veel afwezigen. Paulo Dybala, Arthur Melo en Weston McKennie waren disciplinair geschorst. Het drietal overtrad eerder deze week de coronaregels door een feestje bij te wonen.

Verdedigers Leonardo Bonucci en Merih Demiral zijn besmet met het coronavirus en zitten in quarantaine en doelman Gianliugi Buffon moest toekijken na een schorsing vanwege godslastering.

De Oude Dame kwam op voorsprong via Federico Chiesa, maar moest toezien hoe Torino het overwicht overnam. Eerst scoorde Antonio Sanabria de gelijkmaker. Vlak na rust knalde Sanabria zijn ploeg op voorsprong, waar de defensie van Juventus niet vrijuit ging. In de slotfase kopte Cristiano Ronaldo van dichtbij raak en behoedde zo Juventus voor een nederlaag.

Cristiano Ronaldo ziet de bal naast verdwijnen.

AS Roma moest een teleurstelling incasseren in de aanloop naar de uitwedstrijd van donderdag tegen Ajax in de kwartfinales van de Europa League. De club uit Rome verspeelde eerder op de dag in het uitduel met Sassuolo de winst: 2-2.

Lorenzo Pellegrini en Bruno Peres hielpen AS Roma tot tweemaal toe aan een voorsprong. Hamed Traorè en Giacomo Raspadori (in de 85ste minuut) maakten gelijk voor Sassuolo.

Rick Karsdorp had, zoals al het gehele seizoen, een basisplaats bij AS Roma. De oud-speler van Feyenoord is wel geschorst voor het eerste duel met Ajax.

Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan maakten nog geen deel uit van de selectie van AS Roma. Trainer Paulo Fonseca moet nog even afwachten of het duo op tijd fit is voor het duel van donderdag in de Johan Cruijff Arena.

Rick Karsdorp (links) en Lorenzo Pellegrini

AC Milan speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen middenmoter Sampdoria. Daarmee deed de nummer twee slechte zaken in de strijd om de landstitel.

In de eerste helft wist Milan geen enkele keer op doel te schieten en mocht het keeper Gianluigi Donnarumma danken dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. De doelman onderscheidde zich met een paar goede reflexen, onder andere op een kopbal van Morten Thorsby, oud-speler van Heerenveen.

Enorme blunder

In de 57ste minuut was het wel raak voor Sampdoria. Aan het doelpunt ging een enorme blunder van Milan-verdediger Theo Hernandez vooraf. Hij schoof een breedtepass zo in de voeten van Fabio Quagliarella en de 38-jarige spits pakte het cadeautje met een knappe lob uit: 0-1.

Zlatan Ibrahimovic

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd maakten de 'Rossoneri' via invaller Jens Petter Hauge toch nog gelijk.

Atalanta wint van Nederlands getint Udinese

Marten de Roon won met Atalanta de thuiswedstrijd tegen het Nederlands getinte Udinese met 3-2. Luis Muriel was voor rust twee keer trefzeker en Duván Zapata gooide in de tweede helft de wedstrijd op slot. Roberto Pereyra (voor rust) en Jens Stryger Larsen (na rust) scoorden nog namens Udinese.

Bij Atalanta speelde De Roon de hele wedstrijd en was Sam Lammers andermaal reserve. Hans Hateboer kijkt nog altijd geblesseerd toe. Bij Udinese waren er basisplaatsen voor Marvin Zeegelaar, Bram Nuytinck en Manchester City-huurling Jayden Braaf. Thomas Ouwejan zat op de bank.

Spezia leek met Jeroen Zoet in het doel op weg naar een gelijkspel bij Lazio, maar Felipe Caicedo bezorgde de Romeinen in de 88ste minuut dankzij een strafschop alsnog de winst.